• Diy Sweatpants anak
    Keluarga,  Review

    4 Langkah Menjahit Sweatpants Menggunakan Fabrik French Terry Untuk Si Comel Anda

    Awal tahun ini saya berkesempatan menjahit sweatpants menggunakan fabrik French Terry untuk ketiga-tiga sicomel saya. Sebenarnya dah setahun saya peram, atau tak dijahit-jahit, kain ini. Masa itu semangat betul saya minta sponser dari suami untuk beli terus fabrik French Terry bercorak celoreng ni sebanyak 4 meter untuk jahit seluar satu family. Haa satu family tu. Akhirnya selepas setahun peram, dapat juga saya siapkan seluar anak-anak je dulu. Jadi lah ya.. (at least.). Kejap2 lagi sambung seluar ummi dengan daddy diorang pulak insyaAllahh….! Baiklah, Sebelum saya kongsikan cara saya jahit sweatpants ini, saya akan kongsikan dahulu serba sedikit mengenai fabrik French Terry. Biasa tak dengar fabrik French Terry ini? Saya rasa…

  • Keluarga

    BBQ ringkas beserta budget untuk keluarga kecil

    Hujung minggu lalu penulis dan family buat pertamakalinya berBBQ dibelakang rumah. Selama ini berbbq bersama keluarga besar, makan beramai2 dan yang incharge masak dan bahan adalah abang kakak penulis yang memang mahir dan otai masak. Penulis tinggal makan dan tolong kemas-kemas je. Kali ini penulis seronok pulak nak buat bbq sendiri. Yang penting ringkas dan tak memerlukan kos yang besar. Ada anak kecik-kecik memang kalau boleh nak simplify segala benda ye tak?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: